Home Huisstijl

Huisstijl

Logo

Het logo van via bestaat uit een beeldmerk en het al langer bestaande via logo. Gebruik het liefste het beeldmerk + logo samen. Mocht dit niet kunnen of als er een andere reden is waardoor alleen via gewenst is, kan dat natuurlijk ook. Het logo wordt standaard gebruikt in via-blauw en wit, maar andere kleuren zijn ook zeker geschikt voor bijvoorbeeld posters.

 

via-blauw zwart wit
Logo + beeldmerk
Logo
Beeldmerk
Kerstlogo
Kerst beeldmerk

 

Beeldmerk

Naast het bekende via logo heeft de vereniging ook een beeldmerk. Het beeldmerk is niet alleen strak, maar heeft ook meerdere betekenissen. De drie kruisen staan niet alleen voor het prachtige Amsterdam, maar ook voor de drie studierichtingen: Informatica, Kunstmatige Intelligentie en Informatiekunde. Deze drie studierichtingen worden met elkaar verbonden en bij elkaar gehouden door de accolades, een mooie representatie van het werk geleverd door deze studies. Het biedt een mooie aanvulling op het al bestaande via-logo, maar kan ook zeker los gebruikt worden.

Als het beeldmerk in combinatie gebruikt wordt met het logo, gebruik dan graag een van de bovenstaande afbeeldingen waar het logo en beeldmerk samen staan. Zo blijven de verhoudingen kloppen. Het beeldmerk kan los gebruikt worden op promotiemateriaal in verschillende kleuren. Het beeldmerk is vooral handig om te gebruiken wanneer de ruimte beperkt is. Het beeldmerk wordt standaard gebruikt in via-blauw en wit, maar andere kleuren zijn ook zeker geschikt voor bijvoorbeeld posters.

 

Kleuren

Via heeft een officiële kleur, namelijk het via-blauw. Gebruik afhankelijk van het doel RGB/HEX, bijvoorbeeld voor een poster, of CMYK, voor drukwerk. Voor promotiemateriaal zoals tasjes, zonnebrillen of andere leuke spullen zijn er vaak standaard drukkleuren. Het promotiemateriaal wordt dan besteld in de drukkleur koningsblauw.

CMYK92, 74, 0, 0
RGB48, 75, 163
HEX#304ba3
PMS286 U (uncoated) of 10248 C (coated)

Naast via-blauw is er ook een bijpassend kleurenpalet.

CMYK0, 81, 87, 15
RGB218, 41, 28
HEX#da291c
PMS2347 U (uncoated) of 485 C (coated)
CMYK0, 25, 78, 5
RGB241, 180, 52
HEX#f68d2e
PMS130 U (uncoated) of 715 C (coated)
CMYK0, 43, 81, 4
RGB246, 141, 46
HEX#f1b434
PMS3514 U (uncoated) of 143 C (coated)
CMYK82, 0, 79, 34
RGB31, 168, 36
HEX#1fa824
PMS2424 U (uncoated) of 3529 C (coated)
CMYK0, 79, 34, 32
RGB174, 37, 115
HEX#ae2573
PMS227 U (uncoated) of 675 C (coated)

 

Lettertypes

Het huisstijl font van via is Source Sans Pro. Dit font is beschikbaar in veel verschillende stijlen en kan ook op veel manieren gebruikt worden. Voor langere stukken tekst op de website, in boekjes en op posters graag zo veel mogelijk gebruik maken van dit lettertype. Gebruik ook niet te veel fonts door elkaar. Liever twee stijlen van Source Sans Pro en een ander lettertype dan drie compleet verschillende fonts. Een leuk font wat wij aanraden is Jaapokki!

 

Documenten

Er zijn LaTeX-templates voor brieven en vergaderstukken gemaakt in de huisstijl van via. Deze kan je hier downloaden als je ingelogd bent. De templates kan je gebruiken voor bijvoorbeeld ALV-stukken of bij vergaderingen. De templates zijn direct te importeren in Overleaf. Je kan het gedownloade zip-bestand importeren in Overleaf door op Nieuw Project, en dan Upload project te klikken.

 

Posters

Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten posters, namelijk voor lezingen en voor andere activiteiten. Voor de eerste is er een vast template en voor de tweede zijn er wat minder regels.

 

Lezingen

Om te zorgen dat lezingen goed te herkennen zijn en mensen zeker weten waar de juiste informatie te vinden is, wordt gebruik gemaakt van een vast format. Dat betekent niet dat de poster saai hoeft te worden natuurlijk! Leef je hier vooral uit met leuke kleuren en originele achtergronden, maar zorg er wel voor dat de tekst altijd goed leesbaar blijft. Gebruik op een donkere achtergrond voor alle tekstelementen een lichte kleur of wit en andersom bijvoorbeeld. Als er een drukke achtergrond foto gebruikt wordt, kan er ook een subtiele schaduw aan alle elementen toegevoegd worden. Doe dit echter alleen als het de leesbaarheid verbetert. Voor slides is een soortgelijk template beschikbaar.

Poster Slide

 

Overige activiteiten

Voor andere activiteiten is de maker van de poster redelijk vrij in het ontwerpen. Er zijn eigenlijk maar twee kleine regels. Onderaan de poster staat altijd in een rechthoekig vlak de commissienaam of eventueel een link naar het evenement en bovenaan de poster staat het logo met beeldmerk. Per uitzondering kan het blok onderaan weggelaten worden bij grote evenementen als AwesomeIT of het gala. Het logo mag in het midden staan of in een van de twee bovenhoeken. Verder raden wij het aan om voor wat langere stukken tekst Source Sans Pro te gebruiken en het aantal fonts te beperken. Voor sommige evenementen worden ook slides gemaakt in stijl van de posters. Hou hier ook dezelfde regels aan. Zie onderstaande afbeeldingen voor inspiratie!

Voorbeeld 1 Voorbeeld 2

Kleding

Kijk voor alle kleding richtlijnen altijd eerst op de wiki als je ingelogd bent.